A10-logo

29 McLaren St

mountwaverley

PROJECT:

Single residence

CLIENT:

Owner occupier

SERVICES:

Construction, lump sum

ARCHITECT:

Arch 10

PRESS:

Abode TV

A two-storey, 47 square home comprising:

  • 4 bedrooms plus 2 studies
  • 4 separate living areas: lounge, dining, family and rumpus
  • theatre room
  • alfresco open living to pool pavillion

The home is based on the concept of providing a seamless connection to the outdoor areas by allowing all living areas to have a view of the outdoor pool and alfresco area. Energy efficiency, solar passive design principles, efficient material use and waste minimization were key elements when considering the design and construction of the home. The entry hallway provides a continual view of the external landscape and pool area whilst the feature ceiling above accentuates the linearity of the design.